onsdag 11 juli 2012

Utflykt till Lake Tahoe

Hello!
Igår drog vi till lake Tahoe som ligger ca 2 h öster om Sacramento. Gjorde några trevliga stopp, bland annat stannade vi och badade i en mindre flod som flöt längs med vägen. Det var suuperskönt och svalka sig lite i hettan. Stannade också i en liten stad som hette Placerville o käka lunch o tittade i mysiga affärer. Blev bjudna på nån slags jalapenjo-fudge utan att veta att det var jal... i, såå integott! Men kul ändå. Har inte tillgång till internet lika mkt nu så det får bli när vi stannar till på Mc donalds för att boka motell (de har alltid fri wi-fi). Oj ursäkta min hoppiga text, är lite seg i kolan nu. Här kommer lite bilder istället:
Vacker bilväg bland bergen mot Lake Tahoe
Stannade i El Dorado Hills, mysig stad, fina hus, tog massa broschyrer om California på en turistbyrå, mkt bra!
Hus i El Dorado (varumärket Eldorado har inget m staden att göra, här var det mer lyxkänsla än billighetskänsla)
Placerville eller Hangtown som den också kallas (för att man hängde folk där förr i tiden) , trevlig liten gata m små mysiga butiker, åt god Cesarsallad på restaurang här :)
Gjorde ett spontant stopp längs vägen och badade här, var lite brant att ta sig ner men det var det värt! Såå härligt! Alldeles klart vatten, lite strömt men inte farligt bara roligt. Simmade en liten sväng o satte oss på stenarna där vattnet forsade :) Lovely!
Pope beach!! Soo beautiful! Lång vit sandstrand :)
Dan gjorde en läsgrop till mig :)
Vi köpte ett gasolkök för 7$ på en second hand-butik och så fick vi två grytor av Sandy :) Jippie, nu kan vi laga egen mat på vår resa. Inte för att det är speciellt mkt billigare, men godare och roligare!
Idag blev det pasta carbonara
What a view hu'?! :)
Idag åkte vi in till Sacramento, Californiens huvudstad (typ). Gick in i deras "Vita hus", alldeles gratis fick vi titta runt i byggnaden. Såå vackert! Fick kolla in i arbetsrummen där de satt för 150 år sen och bestämde om Californiens framtid. Mkt välbevarat, mäktigt liksom!


Okej inte bästa bilden men ni får kanske en känsla av hur det var där inne.. ?
Sen gick vi vidare till Old Sacramento som helt enkel var den gamla delen av S.  :)
Många fina gamla byggnader, häst o vagn som kom förbi m turister, små godisfabriker, restauranger, udda klädesbutiker, sovenierer, liten skola från förr (typ 1850-t) man kunde kolla in i m.m. Området låg precis vid Sacramento river som är Cali.. längsta flod. 
Köpte några mumsiga chokladbitar på denna lilla chokladfabriken :)
Men det var ju sååååååå varmt, över 40°C så vi (och chokladen) höll verkligen på att smälta bort idag.. så vi fick äta dem fort. Sen gick vi lite i ett köpcentrum o fyndade lite nya kläder :) Eftersom det var lite segt att vara ute i värmen så bestämde vi oss för att åka vidare mot San Fran och göra några spontana stopp längs vägen. Kändes som ett bra val!

Vi är glada!
Oj va vackert det är längs vägen! Man känner sig lite liten när man är ute och reser i världen, liksom  det finns liiiiite mer än just bara min lilla värld, bra att få perspektiv på livet liksom.
När vi kom fram till motellet strax utanför San Francisco hade det tydligen blivit något fel med bokningen som vi gjort via Hotel.com...bokningen syntes inte i motellets dator :( Men mannen i receptionen var mkt vänlig och hjälpte oss o ringde till internetföretaget o fixade det hela åt oss. Men det såg ite mörkt ut ett tag eftersom han sa till typ 10 andra personer som ville ha ett rum, att det var fullbokat.. Men när vi skulle låna wi-fi i receptionen till vår dator, så var deras lösenord "Jesus4life" haha så komiskt! Vi tog det som en hälsning från ovan att Han var med oss o skulle fixa så att allt ordnade sig, och det gjorde det! Men nu ska vi sova! 

God natt! 
//Lollo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar