måndag 25 juni 2012

Äntligen på plats!

HELLO!!

Ja då var vi alltså äntligen här. Som några läst på FB så gick resan kanonbra även fast den var låång. Tog typ 40 h innan vi var på motellet, men det var det värt! När vi kom dit och hade installerat oss lite så åkte vi (även fast det typ var rakt över gatan) till Mc Donalds för att fylla på m lite käk. Men tyvärr var det stängt, men då kom det en typ 20-årig tjej och knackade på bilrutan o frågade om hon fick åka med oss genom the drive-thu eftersom den var öppen ;) självklart gick det bra (även fas jag kom på mig själv med att kika så hon inte hade nån pistol...) haha hon var bara en väldigt amerikansk partytjej som pratade konstant o sa typ oh I'm so sorry hela tiden och berättade att det var Pride-festival i SF o att it's a must, you have to go there!! Hon bjöd oss på mat som tack för skjutsen. :) så komiskt! Vårt första möte med en riktig Amerikan utanför flygplatsen. :)


Vaknade kl.7  (verkar som att jag ite kan sova mer än typ 6 h här).. Frukosten var faktiskt helt ok, rostade mackor (tom liite fullkorn i) m smör o sylt. Kaffet smakade gott (över försväntan), juice, apelsiner, nåt slags wienerbröd o påsar med portionsförpackad gröt (alltså om man tillsätter vatten). Så det var helt ok. Vi fick ett bra pris på en GPS där vi hyrde bilen (engångskostnad för er som undrar) och tur var väl det när vi sen skulle åka in t SF o hämta upp Emily som skulle åka m oss t Redding. Vi lyckades köra rakt in i smeten där det skulle va Pride-parad, var dock lätt o hitta parkering och Emily hittade vi efter en liten stund. :) supergo tjej som jobbar på stn på Hawaii (kristen org. m volontärarbete bland hemlösa och barn..Typ). En pytterolig grej var att vi såg reportern som vi tidigare på morgonen sett på tv. ;)Sen var det full fart mot R och dags att prata engelska på riktigt. Gick ganska bra tror jag..



Strålande sol och kanske 21 grader, precis lagom. Mkt fina vyer med åkrar med solrosor, olivträd och aprikos(träd?), skördade åkrar (de hade lagt alla höbalar på varandra som klossar - såg ut som stora hö-hus, inga traktorägg här inte), och berg som omger som vackra kulisser. När i kom fram åt vi på nån hamburgerkedja, kollade en Target (typ mini-maxi) och sen Walmart (MAXI-maxi). Reflektioner: allt är stort, de har vanlig potatis, nagellack kostar typ 14-25 kr, glassmaskin för typ 200 kr och alls amerikanare ber om ursäkt så fort de råkar gå i närheten av en. Sen vet jag inte vad jag ska säga till dem i kassan när de jämt säger How are you..eller nåt annat käckt när det liksom en retorisk fråga som de bara säger eller förväntas det att jag är artig, svarar och frågar samma sak tillbaka?


Sandy som vi bor hos (i mysigt typiskt amerikanskt område och feta bilar) är jättemysig, typ 60 år. Och det andra paret som bor här är i min ålder, fr Missouri. Vi bjöd dem på knäckebröd, Västerbotten-ost o vår rabarber/ingefära-marmelad på kvällen, de gillade det! Hade också köpt fina midsommarservetter och ett bordstablett m svenska flaggan o blommor på, o berättade lite om midsommar för dem.



Vi åkte också till kyrkan igår kväll på möte, oj värsta stora alltså! Låg supervackert på en kulle med bergen runtomkring såå vackert. Lovsång i 1 h, alla hängivna, underbart men Dan och jag var sååå hungriga och trötta så vi åkte därifrån. Tänkte att det var bättre att vi var pigga till skolan. :) verkligen en härlig församling, familjärt och människor i alla åldrar. Väldig avslappnad atmosfär säkert 1000 pers där.


Åkte sen till ett steakhouse och åt jättegod söndagsmiddag och drack vatten ur något som såg ut som gigantiska syltburkar :) annars ska vi laga lunch här hemma varje dag e s vi har två timmars lunch så blir det perfekt att vi hinner hem hit emellan. Idag skulle Lindsay (andra tjejen) göra enshiladas till oss alla!

Okej nu kanske jag ska vila lite till innan vi ska gå upp om en dryg timma... Idag är det Registrering på skolan och sen börjar det!!!!

Njut av livet i Sverigen, koka lite nypotatis o ät!

Kramar Lollo (trots er blir enklast att presentera mig som Kristin här, de kan liksom inte säga O som i Lollo... Hm... får se)

9 kommentarer:

  1. Hej hej. Låter som er första dag i USA varit toppen. Härligt med en stor församling. När ja bodde där var jag med i en helt sjukt rolig gospel kyrka.
    Här i skåne regnar det för fullt å blåser Inget semester väder alls men men Det blir nog bättre.
    Va nu rädda om er båda Ska bli kul att fortsätta läsningen. Hur länge är ni iväg. Stor kram Jenny Skude

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Jenny! Kul att du vill följa oss här :) Vi kommer vara borta totalt 4 v, 2 v på en lovsångs/bibelskola här i Bethel Church och sen roadtrip i Kalifornien :) När bodde du i USA? Härligt med värsta gospelkyrkan :) i den här kyrkan är det inte så mkt gospelmusik (inget) men superhärlig lovsång ändå o the gospel alltså "det glada budskapet" (om Jesus) som gospel betyder, är väldigt centralt! kramkram

      Radera
  2. Jättekul att läsa om allt! Här ligger kusinerna i hårdträning;) inför sångframträdanden på S-draget. Det blev kroppkakor till lunch medan blåsten och regnet rev och slet i björken utanför fönstret! Gott!! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härlig rapport syrran! Hoppas ni får riktigt härliga dagar tillsammans på Sommardraget!! kramar från oss!

      Radera
  3. Hej!
    Kul att få följa er!
    Bara så ni vet kan man när man får hälsingsfrasen Hi how are you? svara antingen bara Hi, eller Good how are you? eller svara med exakt samma fråga, Hi how are you. Som du skrev är det bara ett fint sätt att hälsa... Nu vet ni!:)
    Hälsa Dan!
    Kram Maria Lövberg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du vill det :) Tack för tipsen, mkt bra! kramar

      Radera
    2. Hej Lollo! Jag läser allt du skriver.n Så kul! Hoppas ni får en bra tid. Kram från mig o Kenneth.

      Radera
  4. Hej lollo!! vad kul att få se bilder från resan!! Hoppas att ni kommer att ha underbara och välsignade veckor!! vi syns!! kram på er!! <3

    SvaraRadera
  5. Kul att läsa!!
    Vi kommer följa er resa med spänning!
    Kram Vicky Hultström

    SvaraRadera