tisdag 26 juni 2012

Amazing!

Äter god frukost efter en skön liten morgonpromenad i Sandys kvarter. I natt sov vi riktigt bra, 22-06, helt klart godkänt. Och det var bra eftersom både Dan och jag kände oss konstiga i magen igår, Dan orkade till och med inte vara med på de sista lektionerna på kvällen. Men alla här i huset bad och nu känner vi oss mycket bättre. Tack Gud!


Vi var allt lite pirriga inför första skoldagen. Såå mycket folk på skolan alltså, säkert över 500 pers och alla är så excited ;) över att vara här!

Skoldagen började med 1 h worship, supergött! Sen kommer det under varje Main Session (huvudöektion are dag som alla går på, resten är valbara lektioner) vara 20 min videolänks-intervju med någon lovsångsledare runt om i världen, idag var det Brian Johnson som intervjuade Paul Baloche. Väldigt intressant; Enjoy life with people, men räkna med Jesus i allt, var förankrad i din lokala församling och massa annat klokt.

Bethel Churchs huvudpastor Bill Johnson undervisade sen, också väldigt bra, gillar hans lugna stil. Inser att jag inte kan redogöra för allt vad de undervisar om och vissa saker känns lättare att berätta än skriva ner här på bloggen, och en del grejer går liksom inte att förklara, det måste upplevas. Men Kris Vallotton som pratade om Identitet efter lunchen var bara såå bra, så jag måste berätta om några grejer han sa. Han har en bakgrund där hans pappa dog när han var typ 3 år, hans styvpappa misshandlade honom och kallade hon massa hemskheter, aldrig vid hans eget namn. Detta medförde ju att han hade en hemsk självbild. Men när han lärde känna Jesus och läste i Bibeln om hur Gud ser på oss så ändrades allt för honom. "You become what you think others (the most important person) think you are. If God is that person, you become what He thinks you are. When you were little you knew you were born to be amazing, every boy or girl wants to be like a superhero! You were created to be amazing! The bible says that God is the King of Kings and our Father, so that means that you're a princess/prince! And the truth shall set you free!" 


Detta var precis något som jag behövde bli påmind om just då, brottades en del med min självbild. Det är såå lätt att fastna i tankar och jämföra sig med andra.. men då är det så fantastiskt att få bli påmind om sanningen, och som bibeln säger Sanningen ska göra dig fri! Det är en sån förmån att få vara här, i en så uppmuntrande och upplyftande kultur, önskar att vi ska få ta med oss det hem och smitta av oss. It's a   culture of honor here at Bethel som Sandy skrev i mailet innan vi kom hit, och det är det verkligen!

På förmiddagen presenterade sig också alla lärare och berättade lite kort om vad deras seminarium skulle innehålla. och man kände verkligen av deras goa gemenskap och kärlek mellan varandra, de var verkligen som en stor familj! Underbart!

På kvällen hade jag valt två seminarium om Sångteknik+praktiskt, men det var ganska basic, inget nytt när man har tagit sånglektioner i några år.. men ändå bra att bli lite påmind om olika sångövningar man kan göra för att hålla rösten i gång. Det är ju precis som med motion, den måste hållas i gång för att vara bra.

okej, hinner inte skriva mer nu. Ska iväg t affären o köpa lite grönsaker så vi kan göra grekisk sallad till lunch!

Frid, glädje och kärlek
Lollo

2 kommentarer:

  1. Härligt att få vara med lite på resan! Låter fantastiskt o som en livsupplevelse! Allt gott till er i fortsättningen! God bless!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Mari! Roligt att du vill höra vad vi är med om :) Tänker ofta tillbaka på härliga Chicagoresan när jag är här :) Ha en skön sommar! kram

      Radera